5/19/2013

psenicne mekinje za lecenje raka debelog creva

psenicne mekinje za lecenje raka debelog creva


Mekinje :u  jednoj poznatoj studiji dr.Dzekoma Dekosija hirurga iz "Memorial Sloon-Ketering Cancer Center" iz Njujorka stize sledeci savet i preporuka "ako jos uvek ne cinite nista ,pocnite svakodnevno da konzumirate psenicne mekinje da biste se zastitili od raka debelog creva"
On je utvrdio da su mekinje u ishrani i to dve pojedene cinije dnevno(svaka od po 30 grama) ,znatno dovele do smanjenja predmaligdnih polipa,zaustavljajuci tako njihov neizbezan razvoj prema kanceru.

psenicne mekinje za lecenje raka debelog creva

Mekinje za probavu:

Psenicne mekinje su odlicna vlaknasta hrana,prakticno obiluju vlaknima i zato su odlican cistac creva i koriste se protiv zatvora tj opstipacije imaju snazno antikancerogeno delovanje kao i za lecenje hemoroida.
Psenicne mekinje se preporucuju i dijabeticarima,ne trebaju se uzimati u velikim kolicinama,najvise do 30 grama dnevno(potrebne su onima koji ne jedu integralne zitarice),posto vece unete kolicine mekinja mogu izazvati zacepljenje creva,koje se moze ukloniti jedino hirurskom intervencijom.
Ukoliko u svakodnevnoj ishrani koristite integralne zitarice i integralni hleb,vi dobijate dovoljnu kolicinu mekinja na najprirodniji moguci nacin.
Psenicne mekinje se ne dodaju kod takve ishrane jer su nepotrebne a za uzvrat moguce su i stetne posledice.
Takodje psenicne mekinje kao lek se koriste i kod gastritisa i gastriticnih tegoba.
One smiruju zeludcanu kiselinu i nadimanja stomaka.

psenicne mekinje za lecenje raka debelog creva nakon operacije


U naucnoj studiji dr David Albertsa iz Arizone(Cancer Center)  dokazano je  da su psenicne mekinje znatno umanjile ponovno javljanje tumora kod pacijenata kojima su isti odstranjeni hirurskim putem.
Test je sproveden na 17 zena i muskaraca koji su svakodnevno jeli  mekinje nakon operacije.
Ukupno oko pola solje,sto odgovara kolicini od 13,5 grama vlakana dnevno.
Psenicne mekinje su drasticno smanjile rast novih maligdnih celija ,cak i tamo gde je bilo veoma brzog razmnozavanja celija.

Procitajte jos korisnih tekstova na nasem blogu o integralnim zitaricama  :
ovas i ovsena kasa
proso prirodni lek za malokrvnost
lek za lenja creva
heljda kao lek
socivo za ciscenje creva

psenicne mekinje za lecenje raka debelog creva


Nema komentara :

Objavi komentar