2/21/2014

reishi gljiva iskustva | prirodni lek za rak

REISHI GLJIVA PRIRODNI LEK ZA RAK

Reishi gljiva se u kineskoj narodnoj medicini naziva gljivom besmrtnosti jer se već 2000 godina smatra pravim superlekom za mnoge bolesti.Stara kineska poslovica glasi : Koliko šolja reiši čaja popiješ, toliko dana produžavaš život".

reishi gljiva iskustva

REISHI GLJIVA KAO LEK

Naučno je dokazano da je napitak od ove pečurke odličan za jačanje imuniteta, regeneracuje jetre, obaranje visokog krvnog pritiska ,regulisanje nivoa šećera u krvi,takodje reishi gljiva poboljšava rad srca ,smanjuje psihičku napetost,i uništava kancerozne ćelije- poznata je kao prirodni lek za rak. Reiši gljiva je tvrda,drvenasta i gorka, zbog čega se ne koristi u kulinarstvu, već samo kao lek.

REISHI GLJIVA JE PRIRODNI BIOMODULATOR KOJI UMANJUJE POSLEDICE HEMOTERAPIJE

Ova zdrava pečurka bogata je vitaminima C, D i B grupe, kalcijumom i fosforom. Sadrži beta-D-glukan, organski germanijum,polisaharide, kao i veliku količinu triterpena, supstance koja poboljšava cirkulaciju i jača imunitet.Reishi gljiva pomoću svojih antitumorskih jedinjenja -biomodulatora,pokreće imuno-biološke reakcije organizma:jača ili ponovo uspostavlja imunološke funkcije organizma, zaustavlja razvoj ćelija tumora ili ih modifikuje kako bi ih odbrambeni sistem organizma lakše prepoznao i uništio. Hemoterapija i zracenje imaju mnogobrojne neželjene efekte na naš organizam. Gljiva reishi može da se koristi tokom hemoterapije i zračenja jer umanjuje neželjene efekte poput iscrpljenosti, gubitka apetita i podložnosti infekcijama. 

REISHI GLJIVA ISKUSTVA KINESKE MEDICINE

Kineski naučnici otkrili su da reiši gljiva, zahvaljujući visokom sadržaju tripertene kiseline, smanjuje nivo holesterola i sprečava taloženje masnoća na krvnim sudovima, snižava visok krvni pritisak i tako prevenira kardiovaskularna oboljenja kao što su srčani i moždani udar.Ovaj istraživački poduhvat naučnici su pokrenuli nakon proučavanja drevnih spisa koje je dala kineska tradicionalna medicina, i gde stoji da je reishi gljiva prepisivana  pacijentima koji su se žalili na bol u grudima. Takođe, koristili su je kao lek protiv hepatitisa jer pomaže regeneraciju jetre, oslobađa je otrova i poboljšava njene funkcije.

REISHI GLJIVA NUSPOJAVE

Sušeni listići reishi gljive mogu se koristiti (kuvati) dva puta. Ukoliko je reč o lečenju ozbiljnijih oboljenja (kancer,slog, infarkt) drugo kuvanje se ne preporučuje. Nisu poznati negativni efekti tj nuspojave kod reishi gljive, ali njen gorak ukus nekim osobama može smetati. Zato se savetuje da se u početku primenjuje mala doza dok se ne pronađe idealna individualna mera.

KAKO SE PRAVI REISHI ČAJ

Kineska medicina preporučuje od tri do pet grama sušenih listića ( ili reishi u prahu) dnevno za održavanje dobrog zdravlja ili od 10 do 12 g u slučaju ozbiljnijih oboljenja.

  • Za reishi čaj uzeti propisanu količinu listića ili reishi praha potopiti u vodu (decilitar vode na gram gljive) i ostaviti da odstoji preko noći. 
  • Kuvati na slaboj vatri 30 minuta, ostaviti da se ohladi i piti u gutljajima tokom dana.

Trebalo bi nacediti i malo limunovog soka radi bolje apsorpcije aktivnih sastojaka. Napitak, koji
se može pripremiti za konzumiranje u naredna tri dana (ne duže!),čuva se u frižideru i uvek se malo zagreje pre konzumiranja. Pije se pre jela, osim u slučaju stomačnih tegoba kada se uzima posle obroka.
Da bi se ublažio gorak ukus, može se zasladiti medom, nikako šećerom.
Tonik od reishi gljiva se

  • pravi tako što se 15 g sušenih listića ili praha sipa u vino ili neko žestoko alkoholno piće i ostavi da odstoji od 3 do 5 meseci na mračnom mestu. 
  • Potom se tonik procedi i pije do čašica na dan (ukoliko je na bazi vina) ili do 0,5 dl (ako je na bazi žestokog alkoholnog pića).
Reishi gljiva može da se nabavi u prodavnicama zdrave hrane.
Povezani tekstovi: cordyceps synesis ,gljiva bukovaca,coprinus comatus..

REISHI GLJIVA ISKUSTVA

Nema komentara :

Objavi komentar