9/11/2013

cordyceps sinensis gljiva

cordyceps sinensis gljiva 

Cordyceps sinensis gljiva je nekada bila dostupna samo na dvorovima kineskih careva, tradicionalno se koristila za poboljšanje izdržljivosti, snage i vitalnosti.
Danas se  cordyceps gljiva koristi u terapiji najrazličitijih bolesti - od kardiovaskularnih oboljenja i bolesti srca, preko respiratornih poremećaja, do raznih vrsta kancera, a pokazuje veoma dobre rezultate i u tretmanima podmlađivanja i dostupna je i na našim prostorima.Ova himalajska gljiva ima višestruku primenu u lečenju najrazličitijih bolesti i tegoba.
cordyceps sinensis gljiva


Cordyceps sinensis gljiva  poboljšava respiratorne funkcije

Pojedine naučne studije dokazale su značaj Cordycepsa prlikom ublažavanja simptoma nekih bolesti disajnih organa,uključujući hronični bronhitis i astmu.

Cordyceps gljiva za bolesti srca 

Idealana za srce Cordyceps gljiva pomaže i u slučaju poremećaja srčanog ritma, aritmije i drugih hroničnih bolesti srca.

Cordyceps sinensis smanjuje loš holesterol 

Pomaže održavanje optimalnog nivoa holesterola Cordyceps sinensis utiče na smanjenje nivoa ukupnog holesterola od 10 do 21%,triglicerida od 9 do 26%, a u isto vreme povećava nivo"dobrog" holesterola za 27 do 30%, pokazali su rezultati četiri studije. Osim toga, ova gljiva povoljno utiče na funkcije jetre, naročito u slučaju hepatitisa i hronične ciroze.

Cordyceps gljiva redukuje maligno tkivo

U studiji u kojoj je učestvovalo 50 pacijenata obolelih od raka pluća tretiranih sa Cordyceps sinensis micelijum (CSE) u kombinaciji sa hemoterapijom, u 46% slućajeva zabeleženo je smanjenje tumorskog tkiva. Cordyceps gljiva ima snažno antioksidantno dejstvo i štiti od slobodnih radikala.

ZA JAČANJE IMUNITETA

Prirodni Cordyceps povećava broj "ćelija ubica", koje se bore sa infekcijama i tumorima, za 74%, a obolelima od leukemije za 400%.

Cordyceps sinensis protiv demencije

Prvi antiejdžing dodatak. Starije osobe koje su patile od zamora i senilnosti, posle samo mesec dana korišćenja Cordycepsa, pokazuju napredak u smislu smanjenja zamora do 92%, osećaja hladnoće 89%, vrtoglavice 83%.

Za bolju cirkulaciju Cordyceps sinesis omogućava bolji protok krvi i doprinosi ublažavanju bolova.Cordyceps gljiva poboljšava respiratome funkcije i imiunološki sistem, čuva srce,redukuje maligno tkivo i odlično je sredstvo protiv staračke demencije(Alchajmerova bolest) i slabosti.

cordyceps sinensis gljiva

Nema komentara :

Objavi komentar