3/27/2013

badem | bademovo ulje

badembademovo ulje za zdravlje


Badem je vema bogat monozasicenim mastima,nalik onima koje se nalaze u maslinovom ulju.Konzumacija ovih masnoca snizava rizik od srcanih oboljenja,smanjuje los i popravlja dobar holesterol u krvi,a koristi se i kao prevencija dijabetesa. Procitajte svakako i tekst prirodno lecenje holesterola
Badem je odlican izvor belancevina i sadrzi antikarcenogene materije.
Obiluje vitaminima B3,B2,E,folnom
kiselinom i mineralima(magnezijum,kalcijum,kalijum,fosfor,cink).Kalijum i magnezijum su veoma bitni za regulaciju krvnog pritiska(opustaju glatke misice) i rada srca, a kako badem sadrzi dosta vitamina E koji ima izuzetno antioksidativnodelovanje,moze se reci da je to namirnica koja izuzetno godi srcu.Odlican je za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.Bogat je i riboflafinom(vitamin B2) koji podstice proizvodnju energije unutar celija.
Oko 30 g badema pokriva dnevne potrebe organizma za vitaminom E,osim toga badem sadrzi biotin koji blagotvorno deluje na kozu.Badem se smatra za najzdraviji orašasti plod.
Po  istraživanjima, konzumiranje 1/4(cetvrtine) soljice badema dnevno moze da snizi holesterol za 4,4 %.

bademovo ulje
Bademovo ulje za kozu je nezaobilazno u nezi suve koze jer joj daje glatkocu i sjaj. Bademovo ulje za kosu je veoma korisno,za njen oporavak kao i negu.Ono kosi daje sjaj a pokazalo se i kao veoma delotvorno protiv peruti.Takodje bademovo ulje moze spreciti opadanje kose ukoliko je redovno masirate.Upotrebljava se i za masazu misica kod bolnih upala.
Ukoliko vas interesuje prirodna kozmetika badem je tu bez premca.

Bademovo ulje za lice

  • pomesajte med sa malo bademovog ulja i blago utrljavajte i masirajte podrucje oko ociju.
  • Primenjujte ovu terapiju dva puta nedeljno,a nakon tretmana kozu lica dobro isperite sa vodom.
Bademovo ulje za lice se moze upotrebljavati i kod uklanjanja sminke,pored toga ono veoma dobro osvezava kozu lica.
Najsveziji,najsladji i najsocniji badem je tek ubran,a ako dugo stoji masti se kvare i on postaje uzegao i gorak.
Najbolje ga je cuvati u frizideru u cvrsto zatvorenim kesicama i posudama...
badem je izuzetno bogat dijetetskim vlaknima,
te se primenjuje kod mnogih poznatih dijeta .
Nauka je dokazala da se sirovi bademi znatno ubrzavaju rad metabolizma i to čak za 56%  smanjuju  nivo ukupnih telesnih masti . Takođe konzumacija badema ubrzava mršavljenje cak za neverovatnih 62%.Ovaj test je sproveden među kandidatima koji su dnevno unosili u porciji 23 sirova badema.Ta kolicina je sasvim dovoljna i nadomescuje dnevni nivo proteina i nezasisenih masnih kiselina.Spada u izuzetno zdrave grickalice koje mozete konzumirati svakodnevno.

bademovo ulje za grube laktove

laktove osetno hrapave od keratoze trebalo bi bar jednom nedeljno da kupate u bademovom ulju u koje ste dodali sok od limuna .
Drzite ih 15-ak minuta u posudi sa uljem i limunom.

Zdrava ishrana i redovna fizicka aktivnost su savrsen recept za postizanje brzih ali i zdravih rezultata.U nju svakako ubrajamo badem i bademovo ulje.Preporučujemo vam da pročitate tekst kako se pravi bademovo mleko..

badem i bademovo ulje


Nema komentara :

Objavi komentar