7/30/2015

Kurje oči na tabanima uklanjanje

KAKO UKLONITI KURJE OČI NA TABANIMA 


Neadekvatna i isuviše tesna obuća, kao i loša higijena nogu glavni su uzročnici nastanka bolnih kvržica na stopalima, ali dobra vest je da se mogu ukloniti jednostavnim prirodnim  metodama. Kurje oči na tabanima su kružna, stvrdnuta zadebljanja koja nastaju kada je Vaša koža izložena prekomernom pritisku ili trenju.

Najčešće se javljuju na petama, a često i između nožnih prstiju, takođe moge da se razviju i na svim drugim delovima stopala. Nošenje tesne i previše uzane obuće glavni je uzročnik ovog problema, a u njegovom rešavanju pomažu soda bikarbona, limun, beli luk, kurkuma, sladič. Saznajte kako ukloniti kurje oko uz pomoć ovih izvanrednih prirodnih recepata.

najbolji prirodni recepti za kurje oči

TRETIRAJTE KURJE OKO NA STOPALU KAMENOM ZA PETE

Masiranjem kurjeg oka i njegove okoline kamenom za pete, koji se inače koristi za piling stopala, uklanjaju se sve mrtve ćelije sa kože i time se značajno ubrzava proces zarastanja i ublažava bol.
Da bi ste efikasno uklonili kurje oči na tabanima, potrebno je pre spavanja da potopite noge u toplu vodu na desetak minuta da bi vam koža omekšala, a zatim kamenom trebate masirati ciljano područije nežnim i laganim kružnim pokretima od 3 do 5 minuta, nakon čega noge trebate  prosušiti sa peškirom.

Natopite tkaninu ili tupfer sa ricinusovim uljem i stavite preko kurjeg oka, pa sve zajedno učvrstite sa flasterom i ostaviti tako da deluje celu noć. Ujutru  odmah po buđenju, skinite oblog i isperite sa mlakom vodom, a ricinusovo ulje slobodno možete nanositi nekoliko puta u toku dana. Terapiju ponavljate svakodnevno dok se kurje oči na stopalima potpuno ne povuku.

Limunska kiselina je pravi prirodni lek

Još jedan efektivan lek za kurije oči jeste limun. Naime, limunska kiselina omekšava zadebljalu kožu, a dovoljno je nekoliko puta u toku dana na bolno mesto umasirati sok od limuna i ostaviti da se osuši.

Takode, potopiti jedan usitnjen karanfilić u sok od limuna i ostaviti da odstoji pola sata, a zatim procediti i sok nanositi ne-koliko puta u toku dana na kurje oko. Možete i da napravite gustu pastu od pivskog kvasca i limunovog soka koju ćete naneti na kurje oko na prstu noge, pričvrstiti zavojem i ostaviti preko noći.

LEČENJE KURJEG OKA SODOM BIKARBONOM


Soda bikarbona je odličan prirodni piling koji će olakšati otklanjanje mrtvih ćelija kože i eliminisaće kurje oči na nožnim prstima, petama i tabanima. Ovakav detaljan piling stopala, takođe podstiče i potpuno isceljenje. Natrijum bikarbonat  poseduje vrlo dobra antibakterijska i izvanredna antigljivična svojstva koja sprečavaju ovu ali i sve slične infekcije koje mogu nastati na vašim stopalima.

  • Ukoliko u lavor tople vode dodate dve ili tri kašike sode bikarbone, sa malo soka od limuna, lakše ćete otkloniti sve mrtve ćelije i pružiti koži potreban tretman čineći je revitalizovanom i sjajnom.
  • Takođe, pomešajte malu kafenu kašičicu sode bikarbone sa par kapi soka od limuna i sve zajedno sa  nekoliko kapi vode, a nakon toga smesu privijte na bolno mesto i učvrstite dobro sa zavojem, pa ostavite da deluje tokom noći. Izjutra sve isprati mlakom vodom i tada je potrebno još i dobro ispolirati kožu kamenom za pete. Ovo je odličan lek za kurje oči na tabanima.

Ponavljate svakodnevno ove navedene terapije dok ne primetite da vam se kurje oko povuklo. Najvažnije je da ostanete uporni, te da ne odustajete odmah, jer rezultata će sigurno biti, samo ne isti dan,

KAKO IZLEČITI KURJE OKO RECEPTIMA IZ PRIRODE


Beli luk: Ovaj prirodni antioksidant pokazao se veoma delotvornim u otklanjanju kurjih očiju, a takode njegova antigljivična i antibakterijska svojstva preveniraju različite infekcije.

Preporučljivo je uveče pre spavanja utrljati čen belog luka na ciljano područje, a ujutru isprati toplom vodom. Ponavljati svako veče.

Takođe, pomešajte čen ispasiranog belog luka sa malo soli i nanesite pažljivo na kurje oči (nikako i na okolne delove kože), a zatim jače pričvrstite i ostavite tako da deluje najmanje 12 sati. Ponavljajte ovu proceduru nekoliko puta.

Sladić: Ova lekovita biljka se u ajurvedi, između ostalog, koristi i za uklanjanje kurjeg oka.

Pomešati pola male kašičice sladiča u prahu sa malo senfa, a zatim pastu naneti na bolno mesto gde se nalaze kurje oči , pričvrstiti i ostaviti da deluje tokom noći. Ujutru isprati mlakom vodom i ponavljati svako veče dokle god je potrebno.

Kurkuma:elimišne kurje oči na tabanima. U pitanju je još jedno odlično sredstvo za zarastanje kurjih očiju -  kurkumin koji zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima ublažava bolove i ubrzava procese zarastanja.

Pomešati malo kurkume u prahu sa medom, pa nanosite do nekoliko puta u toku dana na bolno mesto. Kada se dobro prosuši, isperite sa mlakom vodom.

Nadamo se da vam se predloženi recepti dopadaju, a ukoliko i sami imate dobar prirodni lek koji će eliminisati kurje oči između prstiju, na tabanima i petama, pošaljite nam ili napišite u komentaru.

Nema komentara :

Objavi komentar