2/20/2013

hodanje put do zdravlja

hodanje put do zdravlja

Moderan tj savremen nacin zivota sve vise coveka veze za jedno mesto,tj za stolicu  bas zbog toga sto se poslovi u velikom broju slucajeva obavljaju iz sedeceg polozaja i nema tolike potrebe za fizickim kretanjem.
U proslosti covek se daleko vise kretao i koristio se vise svojim nogama privenstveno zbog potrage za hranom.Ne smemo zaboraviti da je hodanje put do zdravlja i da deluje pozitivno na fizicko i psihicko stanje organizma.
Svakodnevno hodanje nam omogucava najbezbedniji put do zdravlja tela i duha i obezbedjuje nam odlicnu kondiciju.Uzivajte u hodanju i produzite sebi zivot uz lagane setnje svaki dan.
Organizam uz hodanje daleko bolje funkcionise ,bolje se razmenjuju materije,brze se sagoreva hrana na taj nacin smanjujete rizik od svih poznatih savremenih bolesti,jacate kosti ,uticete na rad srca i krvnih sudova.
Gojaznim osobama se narocito preporucuje hodanje jer utice na smanjenje nivoa holesterola
hodanje put do zdravlja
u krvi,sagorevanju masti i elimisanju stetnih toksina iz organizma.
zakljucujemo da je zdravo mrsavljenje je pre  svega hodanje.
Da je hodanje put do zdravlja govore nam  i cinjenice da uz njega ublazavamo dnevnu napetost,stres,neraspolozenje,depresiju,pomazemo nervnom sistemu i obezbedjujemo miran san..
Najbolji efekat postizemo uz laganu setnju u prirodi ,uz sumu,reku ,zelenilo u jer cist vazduh dodatno umiruje napetost kao i zvuci prirode koji dolaze do nas.
Priroda je nase  prvobitno staniste i tu se osecamo najbolje te se ta veza ne treba raskidati,vec naprotiv stalno je trebate obnavljati.
Lekari nam preporucuju da sto vise setamo,makar 1h dnevno ,takodje godine nisu bitne,dok god vas noge sluze pozeljna je setnja u prirodi.

SETNJA SA PSOM

Setnja sa prijateljima je jako dobra ali je jos bolja setnja sa psom,jer cete na taj nacin nagovoriti sebe da hodate svaki dan.Uz vaseg ljubimca dobicete puno vise od same setnje ,dobicete puno ljubavi i razumevanja ,mnogo veselih trenutaka u zivotu dobijamo bas od njih nasih ljubimaca.
Produzicete sebi mladost i shvaticete da je veoma malo potrebno da covek bude zadovoljan i srecan.
Obavezno pročitajte i par praktičnih saveta na sledecem linku  potrosnja kalorija

hodanje put do zdravlja


1 komentar :