8/24/2013

eserihija koli simptomi | lecenje | prenosenje

eserihija koli simptomi i prenosenje

Eserihija koli je bakterija redovno nastanjena u  nasim crevima i vrlo je korisna u proizvodnji vitamina K kao i vitaminima iz grupe B kompleksa.Eserihija koli bakterija utice na normalizaciju i  funkciju naseg digestivnog trakta.Posto sad znamo sta je eserihija koli ,namece se  pitanje : kad nastaje problem ?
On nastaje u trenutku kad bakterija krene u nekontrolisanu reprodukciju i siri se izazivajuci mnogobrojne urinarne infekcije  i to vrlo cesto u digestivnom i urinarnom traktu.Uzrok tog "divljanja" bakterije je najcesce povezan sa padom imuniteta.


eserihija koli simptomi lecenje prenosenje

Eserihija koli simptomi

Velik problem kod ove bakterije je sto simptomi ponekad potpuno izostanu,sto zna biti vrlo opasno jer nismo svesni bolesti i ne reagujemo na vreme..Bakterija  u takvim slucajevima vrlo brzo predje na bubrege,besiku  i javi se kao infekcija mokracnih kanala .
eserihija koli u mokraci je veoma cesta i prvi simtomi su ucestalo mokrenje,koje zna biti bolno i praceno peckanjem,urin je cesto blago zamucen sa karakteristicnim mirisom,a ume se javljati i krv u mokraci.
Eserihija koli bakterija se najpre razmnozi u mokracnoj cevi,gde se javlja upala - urethritis,zatim dospevaju u mehur i uzrokuju cystitis,a ako se infekcija ne leci i zapusti  eserihija dospeva u bubrege i prouzrokuje infekciju pyelonephritis.
Kod crevnih infekcija javlja se proliv,povracanje,povisena temperatura,malaksalost,iznurenost kao i opsta dehidratacija organizma.Stolica je retka,voidenasta,sa sluzi  i zeleno-zute boje.Najtopasnija vrsta ove bakterije je O157:H7 i ona moze da izazove tesko ostecenje bubrega cak i sa smrtnim ishodom.

Eserihija koli lecenje 

Pored lecenja antibioticima,gde je obavezan antibiogram (jer je neophodno utvrditi koji je tip antibiotika najefikasniji) ,opsta preporuka je zdrava ishrana i lekovito bilje . Sirova hrana  zna biti i opasna i potrebno ju je dobro oprati  i pravilno pripremiti .Eserihija koli vrlo brzo postaje otporna na lekove jer ima neverovatnu sposobnost mutiranja i adaptacije.U pitanju je vrlo uporan i cvrst protivnik i to nikad nemojte zanemariti.Da kazemo to je veoma podmukao igrac.
Eserihija koli lecenje antibioticima ima jos jedan propust.Jaki antibiotici unistavaju pored bakterija i korisne mikroorganizme koji se nalaze u crevima,te je pomoc prirode neizostavna da bi se uspostavio balans i zdrava crevna flora.NAPOMENA:uzimanje antibiotika na svoju ruku je najstroze zabranjeno i opasno.Samo lekar moze da vam prepise antibiotik.

Eserihija koli lecenje biljem

Postoje mnogi biljni preparati i cajne mesavine koje se koriste,a jedan od najdelotornijih je uvin caj ili caj od uve.U narodu poznata i kao medvedje grozdje.Treba biti oprezan kod koriscenja ovog caja i ne sme se preterati.Uvin caj se sme piti  vise puta dnevno 7 dana ,i ukupno ga primenjujte do 5 puta godisnje. Pravi se od celih listova uve.Deca,trudnice i dojilje ne bi smeli da piju ovaj caj.Ukoliko se pridrzavate propisa,ne biste trebali imati nikakve komplikacije(poput mucnine,povracanja i dekoncetracije).
Preporucuje se i caj od hajducke trave i to do pola litra dnevno,sok od djumbira kao i zvakanje korena djumbira.

Eserihija koli ishrana

Pojacana kiselost organizma izuzetno pogoduje sirenju bakterije.Nepravilna ishrana i zagadjenost sredine su osnovni razlozi za to.Gazirana pica ,slatkisi i industrijski preradjena hrana pojacavaju kiselost te ih treba izbegavati.Zbog toga je pravilna ishrana neophodna da bi se izborili sa bolescu.Bazne namirnice kao sto su sargarepa,gersla ce vratiti ph balans nasem organizmu.A kao podrska kod urinogenitalnog trakta preporucuju se:kineska andjelika,brusnica,djumbir,kopriva ,persun,neven,pirevina i dr...one pomazu mokrenje i ciscenje mokracnih kanala.

Eserihija koli prenosenje 


Nedovoljno oprane namirnice,prljave ruke i zagadjena voda pogoduju sirenju ove bakterije.Znajuci sve to jasno nam je da je licna higijena izuzetno bitna.Povremeno davanje urina na analizu je pozeljno.Unos od 2 litre tecnosti dnevno je najbolja preventiva,jer na taj nacin hidriramo mokracne kanale i sprecavamo nagomilavanje bakterija.Osobe koje manje piju cesce su bolesne.Novija naucna istrazivanja ukazuju da je eserihija koli kod zena nesto cesca nego eserihija koli kod muskaraca,tako da bi dame trebale obratiti vise paznje.
Eserihija koli u trudnoci je narocito opasna ,i neophodna je strucna pomoc ginekologa ,jer ukoliko se bolest zapusti moze izazvati ozbiljne komplikacije po plod i po majku.Eserihija koli kod dece se javlja najcesce zbog prljavih ruku,narocito mala deca predstavljaju rizicnu grupu,jer nedovoljno peru ruke nakon male i velike nuzde i dr.Zato je pozeljno da ih jos kao male svemu pravilno naucimo.

Eserihija koli lecenje cajevima

recept br.1


  • 500 g lista ili korena belog sleza
  • 100 g lista od vreska
  • 100 g listova od ruze
  • 100 g cvetova vranilovke(vranilova trava)
  • 100 g osusenih peteljki od tresnje

Dobro usitniti i promesati,uzeti 2 supene kasike i preliti sa pola litre vode.
Piti umesto vode po danu,i nakon 7 dana dati urin na analizu.Nalaz je u vecini slucajeva dobar nakon terapije.

recept br.2

Napitak od celera i limuna protiv eserihije
(kod pocetne i lakse infekcije)


  • Pod jakim mlazom vode oprati 400 grama isitnjenog  lista od celera.
  • Staviti u mlaku vodu i dodati 2 sitno iseckana limuna sa korom.
  • Preliti sa litrom vrele vode zatim potopiti i ostaviti da odstoji jedan dan.
  • Procediti i piti pre jela 3 x dnevno po  jednu soljicu.
  • Napitak se pije 42 dana uz obavezan dorucak -ovsena kasa  ili ovsene pahuljice (do 5 minuta kuvanja).

Beli luk protiv eserihije 


  • Uzmite  cen belog luka te ga izbusite sa cackalicom,zatim stavite u solju i prelite vodom,prekrijte i ostavite da odstoji preko noci.
  • Popijte  na prazan stomak i nista nemojte jesti 2 sata nakon toga
  • Lecenje belim lukom traje nedelju dana

seme dinje protiv eserihije 


  • sitno istuckati 40 semenki i preliti sa pola litre vode.
  • Ostaviti da prenoci .Sutradan kuvati i kad uvri za 1/3 skinuti sa vatre.
  • Procediti napitak i popiti pola kolicine ujutru a drugu polovinu navece.
  • Eserihija koli terapija sa ovim napitkom traje 40 dana.

Nadamo se da vam je ovaj clanak bio koristan te vam predlazemo da procitate i tekst lecenje kandide

KAKO SE LEČI EŠERIHIJA KOLI


Broj komentara: 6 :

  1. A kada je u vagini, kako se leci? Doktorka je prepisala palitrex i vaginalete pravljene u apoteci... Na nalazu brisa V i C, izaslo je 50 % eserihija i 30 % stafilokoka.... Moze neki savet... prirodni metod lecenja, pored ovoga sto mi doktorka dala...

    OdgovoriIzbriši
  2. preporučam provjereno liječenje E.C. sa Citrofitom bez recidiva...

    OdgovoriIzbriši
  3. Moja trogodisnja djevojcica je imala izrazito veliku upalu i probleme zbog esirihije.Mozete zamisliti kako je majci gledati djete koje place od boli dok pomokri 2-3 kapi mokrace, a uz to i krv.Spasio nas je koncentrat brusnice u kapima.Pila je i propisani antibiotik, ali sigurna sam da je brusnica bila rjesenje.Od tada je proslo vec skoro 10 godina i bogu hvala nikada se nije vise vratila.Pokusajte s tim kapima i mislim da cete biti zadovoljni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Citrofit je prevara.Provjereno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Izlijecila sam e.k.sa bjelim vinom,10 cena bijelog luka i 3 grancice ruzmarina.U teglu staviti 1l po mogucnosti domaceg vina,bjeli luk i ruzmarin,drzati 10 dana,procijediti i piti svako jutro po jednu casicu od rakije prije jela.

    OdgovoriIzbriši
  6. Skoro sve probala , 5 godina se vraća. Zadnji korak su bile urovaxon kapsule koje djeluju kao vakcina.. sve je bez uspjeha.

    OdgovoriIzbriši