7/31/2013

upala bubrega simptomi | upala mokracnih kanala

Upala bubrega simptomi i upala mokracnih kanala

Upala bubrega kao i upala mokracnih kanala su veoma ceste urinarne infekcije a njihovom razvoju naročito pogoduje toplo i vlažno letnje vreme.Spadaju u najcesce zdravstvene tegobe.

Upala bubrega simptomi 

akutna upala bubrega simptomi su  uglavnom slični bez obzira šta je uzrok -akutni bakterijski pijelonefritis.Početni simptomi su lagana drhtavica zatim drhtanje duž celog tela uz pratnju povišene temperature,često je prate bolovi u mišićima,bolovi u zglobovima kao i bol u bokovima.
Ti prvi simptomi često uopšte ne ukazuju da je u pitanju upala bubrega.
Takođe javljaju se prateče iritacije u većoj ili manjoj meri :peckanje pri mokrenju ,otežano mokrenje,učestalo mokrenje,nemogućnost mokrenja i bol nakon mokrenja
upala bubrega upala mokracnih kanala

Kod infekcija akutnog tipa simptovi su vrlo progresivni ,visoka temperatura,zatim promena boje mokraće a za njima i bolovi u bokovima.Bolovi u bubrezima cesto su praćeni  gubitkom apetita,malaksalost,glavobolja,vrtoglavica itd.
Kamen u bubregu i pesak u bubregu karakterišu  drugačiji bolovi tj. grčevi u stomaku koji stoje u jednoj tački ,dok je upala bubrega pracena podmuklom boli koja se iz bubrega širi ka bešici.

Upala mokracnih kanala simptomi 

Karakteristični simptomi su pritisak u donjem delu stomaka, promene u izgledu i mirisu urina,
peckanje prilikom mokrenja, ponekad i povišena telesna temperatura.

Konzumiranje veće količine tećnosti u vidu vode,ćaja ili sokova uzrokuje česce mokrenje, i.posledično obilnije izbacivanje bakterija i virusa.što smanjuje koncentraciju mikroorganizama i ublažava tegobe bio da je u pitanju upala bubrega,upala mokracnih kanala ili infekcija besike. Svakodnevno treba unositi do tri litra tećnosti, a preporučljivo je ujutro popiti čašu mlake vode sa dve kašike cimeta i kašičicom meda jer ovaj napitak uništava bakterije u urinarnom sistemu.

URINARNE INFEKCIJE LEČENJE BILJEM

Caj od brusnice
Brojna naučna istraživanja potvrdlila su da fruktoza i proantocijanidi iz brusnice sprečavaju prianjanje bakterija na zidove urinarnog trakta i njihovo zadržavanje u urinu, te pospesuju izlučivanje mikroorgani-zama.što smanjuje rizik od razvoja infekcije. Flavonoidi iz ovog bobicastog voca imaju antibakterijsko dejstvo koje je najjače baš u tom delu organizma.Te se preporucuje caj od brusnice.

Beli luk leci bubrege 

 Svež beli luk sadrži alicin koji ima anlibaklerijsko,antivirusno i antifungicidno dejstvo pa je odlicno sredstvo protiv raznih vrsta infekcija.
Beli luk u vinu 
  • Istucati tri glavice neoljuštenog belog luka, preliti ih sa 3 dl belog vina i kuvati dok polovina tečnosti ne ispari. Ostaviti da se ohladi pa procediti. 
  • Svakodnevno piti po kašičicu tinkture ujutru na prazan stomak.
Biljka enhinacea
Echinacea je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na svetu,a sadrži aktivne sastojke koji efikasno deluju protiv infekcija mokracnih kanala. Leci gljivična oboljenja vagine i upale urogenitalnog trakta stimulišući proizvodnju antitela koja zaustavljaju širenje štetnih mikroorganizama. Može se korisliti u obliku čaja ili tinkture.

Lubenica kao lek za bubrege 
Budući da sadrži visok procenat vode,lubenicu u letnjim mesecima treba jesti u što većim količinama - podstiče lučenje mokraće, a samim tim i izbacivanje bakterija,uzročnika intekciie bilo da je u pitanju upala bubrega ili upala mokraćnih kanala.. Od semenki ovog sočnog povrča može se pripremiti čaj koji čisti urinarni trakt,a naročito je pogodan za  kamen u bubregu:
  • samleti kašiku semenki lubenice, preliti ih sa 5 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da se ohladi.
  • Procediti i odmah popiti celu količinu čaja u gutljajima. 
  • Uvek konzumirati sveže pripremljen čaj bar tri puta nedeljno.
Čudotvorna smokva
Osobe koje imaju  pesak u bubregu ili se muče sa  kamencima u urinarnom traktu treba što češće da jedu smokve, najbolje sveže jer su odlični čistači bubrega i bešike. 
  • Samleti 500 g svežih ili sušenih smokava i pomesali ih sa kašikom cimeta u prahu. 
  • Uzimati po kasiku mešavine tri puta dnevno pre jela.
Evo još jednog recepta :
  • samleti pet svežih smokava i pomešati ih sa tri kašičice mlevenih badema i pojesti smešu.
  • Preporućuju se svakodncvno konzumiranje ove mešavine tokom tri nedelje.

Ruski melem za bubrege
  • Sipati 500 g ovsa sa ljuskom u emejliranuju šerpu.
  • preliti sa 3 I ključale vode, zagrevati do ključanja,a zatim kuvati tri-četiri minuta.
  • Dodati 100 g samlevenih šipuraka i kuvati još pet minuta,a zatim skinuti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi.
  • Procediti,dodati četiri kašike sveže isceđenog soka od aloje i 100 g domaćeg meda.
  • Dobro promešati i odložiti u frižider. 
  • Piti 10 minuta nakon obroka po 2 dl eliksira pomešanog sa 2 dl surutke.
  • Tokom ove terapije ne smeju se konzumirati masna hrana, meso i so. 
  • Eliksir zdravlja piti tri dana.pa pauzirali tri,a zatim sve ponoviti.
Ovas sadrži vitamine iz grupe B,šipurak je bogat vitaminom C dok aloja jača imunitet.

Eliksir od cvekle
  • Narendati kilogram očišćene cvekle, sipati u veću staklcnu teglu.dodati 100 g šećera, prstohvat soli i dva izmrvljena parčeta raženog hleba, pa sve preliti prohlađenom prokuvanom vodom. 
  • Poklopiti teglu dvostrukom gazom i ostaviti da odstoji tri dana na toplom mestu. 
  • Procediti i piti po 1,5 dl tri puta dnevno tokom dve nedelje, a zalim napravili pauzu od tri meseca.
  • Ovaj eliksir od cvekle čisti organizam,podstiče rad bubrega i reguliše krvni pritisak.

BILJNE MEŠAVINE kod Infekcija bubrega

• Pomešati po kašiku silno iseckane mlade kukuruzne svile, korena broća, lista rastavića, lista peršuna i nadzemnog dela troskota, pa sve preliti sa 1,2 I ključale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i pili po 2 dl čaja pre doručka, ručka i većere, kao i posle rućka i pre spavanja.
• Pomešati po kašiku sitno iseckanog cveta belog sleza, lista i cveta strižuše, lista i korena maslačka, nadzemnog dela hoću-neću, lista breze i lista rastavića, pa sve preliti sa 1,41 ključale vode. Ostaviti poklopljeno 90 minuta, procediti i piti po 2 dl čaja tri puta dnevno pre i posle jela.

Infekcija bešike lečenje biljem 

  • Pomešati po kasiku sitno iseckanog lista peršuna,lista koprive, lista bokvice i mahuna boba, pa sve preliti sa 7 dl kljućale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i piti po 2 dl čaja pre doručka, ručka i večere.
još jedan recept :
  • Pomešati po kašiku sitno iseckanog cveta i lista kičice, cveta zove, lista i cveta bosiljka, cveta i lista zečje lobode, pa sve preliti sa 7 dl ključale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i piti po 2 dl čaja pre doručka, rućka i večere.
PROSO ČISTI KAMEN U BUBREGU ZA 10 DANA
Za sam kraj smo vam ostavili jedan odličan recept ukoliko imate problema sa bubrežnim kamencima:
Evo i recepta:
  • Naveče dobro isperite u toploj vodi 200 grama žitarice proso i uspite ga u poveću teglu zapremine od 3 litre,
  • Prelijte 2/3 tegle do vrha sa prokuvanom i vrućom vodom.Sve dobro poklopite,umotajte i ostavite da odstoji preko noći.
  • Izjutra ćete primetiti mutnu beličastu tečnost u tegli a to je upravo vaš prirodni lek za kamen u bubregu..
  • Dobijenu tečnost izlijte u čistu posudu i pijte je bez ograničavanja ceo dan kad god ste raspoloženi.Proso koji je ostao nikako nemojte baciti ,već skuvajte zdravu kašu i to u srazmeri na jednu čašu prosa 3 čaše vode i sve zajedno kuvajte petnaestak minuta).To vam je izvanredan i pre svega zdrav doručak..
  • Svako veče pripremajte novu turu zdravog napitka od prosa za sledeći dan i držite terapiju 10 do 15 narednih dana.Ovom metodom kameci i pesak iz bubrega će se izlučiti sa urinom i vi čete ih u pomenutom periodu izmokriti.Upala bubrega će se potpuno eliminisati  i izlečičete celokupan urinarni trakt.Probajte obavezno !!!




1 komentar :

  1. Pozdrav! Imam problema s bubrežnim kamencima. Htjela bih naći neki preventivni lijek koji će mi pomoći i nekako spriječiti sve to. Jako me šokiralo kada sam bila u bolnici, žena koja već 40 godina pati od kamenaca, tada je došla na vađenje bubrega. Je li stvarni istina da ne postoji riješenje protiv toga na duge staze? :(

    OdgovoriIzbriši