11/18/2013

coprinus comatus gljiva lek za dijabetes

coprinus comatus gljiva lek za dijabetes

Coprinus Comatus gljiva snizava nivo secera u krvi za preko 40% već sat vremena nakon unosenja, a njeno dejstvo traje vise od sest sati.

COPRINUS COMATUS GLJIVA LEKOVITOST

Vec cetrdesetak godina, u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD obavljaju se opsezna istrazivanja u vezi sa dejstvom gljiva na lecenje tumora, bolesti srca, alergija, dijabetesa... U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, dr lkekawa i njegovi saradnici, najpre na miševima, a zatim i na Ijudima, dokazali su da konzumiranje lekovitih gljiva u neverovatno visokom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pritom obnavlja zdrave ćelije. Gljiva Coprinus Comatus izdvojila se kao idealno prirodno sredstvo u borbi protiv još jedne teške bolesti današnjice -  a to je dijabetes..

coprinus comatus gljiva

GLJIVA COPRINUS COMATUS IDEALAN LEK ZA DIJABETES

Coprinus Comatus gljiva bogata je kalcijumom, gvožđem,kalcijumom,cinkom,bakrom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne. Sušeni prah ove pečurke postao je u nekim zemljama sastavni deo  za lecenje dijabetesa. Coprinus comatus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga, sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa. Pored toga, Coprinus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin. Sprečava komplikacije šećerne bolesti U sprečavanju posledica dijabetesa kao što su slepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti. Takođe, od velike koristi može biti svima onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze.

COPRINUS COMATUS ZA BOLESTI SRCA

Ova lekovita gljiva reguliše nivo šećera u krvi, deluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja kod dijabetičara.Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju hormon insulin). Sat i po nakon što se konzmira Coprinus prah, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za šest sati u krvi idalje ima 20% manje šećera.

COPRINUS COMATUS ZA LECENJE HEMOROIDA

Osim u slučaju šećerne bolesti, ova gljiva daje odlične rczultate i u tretiranju hemoroida,jer ubrzava metabolizam i resava problem sa opstipacijom.Osim toga, naučno je dokazano da Coprinus Comatus smanjuje rizik od pojave raka i sarkoma. Preporučene dnevne doze su 3 x 0,5 g sušenog praha.

Povezani tekstovi :dijabetes simptomi i lecenje,borovnice i jabuke protiv dijabetesa,gljiva bukovaca,cordyceps sinesis gljva

coprinus comatus gljiva lek za dijabetes

4 komentara:

  1. Coprinus comatus po naski VELIKA GNOJISTARKA.


    OdgovoriIzbriši
  2. Ovu se gljivu moze jesti dok ne pocne tamniti i time truliti!. Za sakupljanje nije najbolja, bas naprotiv jer ako se ne pocne spremati za 2-3 sata, sagnji, otopi se. Uz to, u sebi sadrzi komponentu Coprine koja, kad se pomijesa s alkoholom izaziva povracanje, pa se kao takva koristila davno nekad za odvikavanje od alkohola. Zato se danas ljudi koju ju pojedu uz casicu prepadnu da su se otrovali - prestanite konzumirat alkohol uz ova jela i bit cete OK.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovu se gljivu moze jesti dok ne pocne tamniti i time truliti!. Za sakupljanje nije najbolja, bas naprotiv jer ako se ne pocne spremati za 2-3 sata, sagnji, otopi se. Uz to, u sebi sadrzi komponentu Coprine koja, kad se pomijesa s alkoholom izaziva povracanje, pa se kao takva koristila davno nekad za odvikavanje od alkohola. Zato se danas ljudi koju ju pojedu uz casicu prepadnu da su se otrovali - prestanite konzumirat alkohol uz ova jela i bit cete OK.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedna do dve pecurke iseckane na kolutove i jedna glavica crnog luka dinstati prvo luk 15 min pa dodati pecurke i malo slaninice i vegete, dinstati jos 15 min na laganoj vatri i gotovo, namazati na hleb ili prilog jelu.(coprinus comatus=cupava mastiljara ili advokatska perika)

    OdgovoriIzbriši