3/18/2013

glog lek za srce

glog lek za srce


glog je zilavo i tvrdo drvo,a njegovi cvetovi imaju jak miris meda:Plodovi su crvene boje i beru se u kasno leto kada su potpuno zreli.Sadrze kalijum,kalcijum,magnezijum,mangan,gvozdje,cink,bakar,hrom,molidben,aluminijum,jod,selen i bor.
Sadrze i amine(tiramin),flavanoide,proantocijanide(O.P.C) steroidne saponine,tanine,topivu celulozu,triterpene,kolin,kartenoide,probavne enzimelimunsku i vinsku kiselinu.
Zatim vitamine K,E,C.


glog je bioloska cetka za jake i ciste krvne sudove,prirodni lek za ciscenje svih vrsta masnoca(holesterol,trigliceridi) Procitajte obavezno i tekst prirodno lecenje holesterola.
Lekoviti delo vi biljke su list,cvet i plod bez peteljke.Listove i cvetove treba brati u prolece,sa drveca koje je u pocetnom punom cvatu.a listove tek nakon cvetanja.
Plodove beremo tek kad sazriju.Osuse se u hladu,da uvenu a zatim dodatno dosuse na toplom vazduhu.Veruje se da je glog lek za srce i to jedan od najvrednojih i najdelotvornijih sto nam je priroda dala.Glog se jos od davnina primenjunje kao  prirodni lek za pritisak tj regulaciju krvnog pritiska.On ne pomaze samo kod snizavanja visokog krvnog pritiska ,vec i regulise nizak krvni pritisak kad je oslabljen srcani misic.Takodje starije osobe koje imaju ostecen i upaljen srcani misic treba da uzimaju glog lek za srce.
Kod zakrcenja krvnih sudova takodje  i izuzetno je delotvoran kao prirodni lek za anginu pektoris.Takodje je dobar kod smirivanja nerava i nervne napetosti.
Caj od gloga
1 kasicica mesavine cvetova i listova gloga prelijte sa soljom kljucale vode.
uzimati u gutljajima do 2,3 soljice na dan.

glog lek za srce

Nema komentara :

Objavi komentar