5/09/2013

kupus kao lek

KUPUS KAO LEK

Kupus sadrzi vise kalcijuma od ostalog povrca,sadrzi fosforne materije,mlecnu kiselinu,vitamin C,gvozdje ,kalijum ,vitamine grupe B i karoten,tako da ne cudi da ga nazivaju i "kraljem vrtova".
Kupus kao lek zauzima prvo  mesto u odbrani organizma od kancerogenih materija,sto potvrdjuju i naucna istrazivanja.
stiti od raka dojke,pluca,materice,zeludca i tankog creva.
Preventivno deluje na sluzokozu zeludca stiteci ga od nastanka cira,koristan je za pankreas i jetru.
Oblog od listova kupusa ce vam pomoci u lecenju reume,kod opekotina,uboda insekata,glavobolje i dr.
U ishrani ga je najbolje jesti sirovog kao salatu ,ali ga je potrebno dobro sazvakati..

kupus kao lek

kupus kao lek za promuklost

iscediti sok iz kupusa i grgljati,jedanke delove kupusa prokuvajte sa isto toliko secera
ohladite i uzimajte 6-8 kasika dnevno
za obloge:
svez i cist list(obratite paznju da nije tretiran sa sredstvom protiv insekata) privijte na bolna mesta koja su pod ubalom.Prethodno je potrebno odstraniti zadebljali deo .Ovaj oblog od lista kupusa je potrebno menjati 2 puta dnevno.
kupus kao lek za reumu,isijas i bolove u misicima
ispeglajte list kupusa peglom i jos kao mlak privijte ga na bolno mesto u nekoliko slojeva.Takodje je potrebno menjati list 2 puta dnevno.
kupus i med  za lecenje bronhitisa,kaslja i astme
potrebno je list belog kupusa umociti u vodu,prethodno mu otkinite tvrdi koren jer on dosta  pece,a zatim stavite kasiku meda.Stavite na prsa,preko koga zavijte krpom da bude stabilno da ne padne.Ponavljajte ovaj postupak svake veceri.Izjutra cete primetiti kad se obloga skine ispod lista kupusa nema medu ni traga.Telo ce upiti med.Da bude jos interesantnije nakon ozdravljenja ukoliko ponovite ovaj postupak i skinete oblogu,primeticete da meda ipak ima.To vam je najbolji pokazatelj da je doslo do izlecenja.
Ovaj stari narodni lek mozete primeniti na bilo koji deo tela ne samo kod kaslja i za lecenje pluca.
Najvaznije je da list kupusa bude sto topliji ,onoliko koliko telo moze izdrzati i da se izdrzi nekoliko sati,po mogucnosti celu noc.Veoma delotvorna se pokazala i kupus dijeta za mršavljenje.

KUPUS KAO LEK

2 komentara :

  1. Imao sam upalu Pankreasa po drugi put dali smem da jedem kupus i grozdje hvala unapred.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sin od tri godine imao je upalu pluća u 1/2014, 4/2014, 7/2014 9/2014 . išao je na brohoskopiju u 10mj. Dijagnoza bronhitis i asma. Jučer sam mu počela stavljati kupus i med i kad sam skinula nakon 10 sati točno na mjestu gdje je na slikama problem s plućem crveni se!! Sad ja sam stavljala na prsa oblog, da li treba i na leđa? Koliko dugo to treba ponavljati? Može li kombinacija sa tahebo čajem u kojem ga kupam i pije ga? Jako bi Vam bila zahvalana na malo više uputa!

    OdgovoriIzbriši