4/03/2014

skidanje celulita prirodnim putem

SKIDANJE CELULITA 

Skidanje celulita sa butina,stomaka i zadnjice svakako nije lak i jednostavan poduhvat,već je prilično zahtevan za svakog od nas.Neke aktivnosti,masna hrana,kafa, cigarete, razni gazirani napici, ali i genetske predispozicije, neki su od glavnih krivaca zbog kojih nastaje tkz. "pomorandzina kora". Ne sekirajte se,još uvek imate vremena da se, pre nego što nastupe topli dani, resite ove napasti i bez problema uskočite u omiljene kratke lagane suknjice, haljinice i kupaće kostime.U ovom članku pokušaćemo vam dati neka od rešenja na večno pitanje kako skinuti celulit sa butina,nogu i zadnjice...

skidanje celulita sa butina prirodnim putem

SKIDANJE CELULITA PRIRODNIM PUTEM

Promenite način ishrane, vežbajte, pijte čajeve, tretirajte kritične zone lekovitim prepratima koje možete i sami da napravite - za samo dva meseca bićete ponosni na svoje telo. Pre nego što započnete tretman za skidanje celulita, morate uraditi jednonedeljni piling kojim ćete ukloniti izumrle ćelije, što će omogućiti lekovitim materijama da prodru u dublje slojeve kože, pospešiti limfnu drenažu, pospešiti eliminisanje "pomorandžine kore" i sprečiti stvaranje novih naslaga celulita. Pored pomenutih preparata za masažu, treba piti i čajeve za detoksikaciju.

SKIDANJE CELULITA KAFOM

U pitanju je odličan prirodni piling za telo,koji ćete veoma lako napraviti:
  • Pet kašika taloga od kafe pomešati sa 150 g morske soli, dodati dve kašike maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Laganim, kružnim pokretima smesu utrljati u kožu. Isprati mlakom vodom i naneti na telo .
Morska so i kafa imaju abrazivno dejstvo - uklanjaju izumrle ćelije s kože koja nakon toga postaje glatka i mekana,pa se stoga skidanje celulita sa kafom svakako preporucuje.

LOSION ZA ZATEZANJE KOZE STOMAKA

Evo još jednog odličnog recepta koji će vam možda dati odgovor na često postavljan pitanje: kako ukloniti celulit ?
  • Pomešati 4 supene kašike svežeg soka od limuna i po 2 kašike soka od šargarepe i krastavca. Natopiti sokom pamučnu tkaninu, priviti na butine, a zatim obmotati zagrejanim frotirom. Držati oko pola sata, a potom tuširati butine naizmenično toplom i hladnom vodom. 
Savet plus: Dejstvo ovog losiona pobolišaće se ako se mešavini dodaju sveže cedeni sokovi od jabuke i kupusa.

TINKTURA ARNIKE ZA SKIDANJE CELULITA SA BUTINA

Tinktura od arnike poboljšava cirkulaciju i  pospešuje čišćenje organizma od toksina a pritom sprečava formiranje i nastanak celulita.
  • Priprema: 5 g suvih usitnjenih latica arnike staviti u bocu od tamnog stakla i preliti decilitrom 70-procentnog alkohola. Flašu dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji blizu izvora toplote. Procediti kroz sterilnu gazu, sipati u tamnu staklenu bočicu i čuvati u frižideru. 
Tinktura arnike može da se korsiti i kao baza za neke druge kozmetičke preparate:
  • Pomešati 30 ml tinkture arnike, 70 ml destilovane vode i 5 kapi eteričnog ulja ružmarina. Sipati u bočicu i promućkati pre svake upotrebe. Tinktura se koristi tako što se utrljava na ruke,stomak, bedra i zadnjicu i pokazala se kao veoma delotvorna za skidanje celulita sa butina.

KAKO SE RESITI CELULITA

Iskreno se nadamo da ćete isprobati makar neki od gore pomenutih recepata za skidanje celulita jer su danas relativno laki za napraviti,većinu potrbnih sastojaka ćete pronaći u prodavnicama zdrave hrane.Naravno nećemo se zadržati samo na njima idemo dalje ,protiv ovog veoma neugodnog neprijatelja ženskog tela.

ULJE OD LAVANDE RECEPT PROTIV CELULITA

Lavandino ulje može da se koristi samostalno ili za pripremanje kozmetičkih preparata. Veoma je popularno jer njegov miris opušta, a zahvaljujući vrednim sastojcima sprečava se stvaranje celulita.

  • Priprema: 12 g suvih,usitnjenih cvetova lavande staviti u tamnu flašu sa širokim grlom i preliti sa 1,5 dl sojinog ili maslinovog ulja. Bocu dobro zatvorite i ostavite da odstoji 4 nedelje na toplom mestu, uz povremeno mućkanje. Tečnost procedite kroz gazu i sipajte u tamnu flašu. 

Koristi se za svakodnevnu masažu tela protiv celulita ,počevši od stopala i ruku ka srcu.

DIVLJI KESTEN ZA SKIDANJE CELULITA

Još smo ranije pisali o tome kako je divlji kesten za proširene vene  izuzetno delotvoran, pa vam svakako preporučujemo da tekst pročitate još jednom.Ono što nas ovde sada zanima je recept za skidanje celulita:

  • Oljuštene plodove divljeg kestena iseći na kolutiće, preliti vodom tako da ogreznu i kuvati sve dok ne omekšaju. Napraviti kašu, ostaviti da se smesa malo prohladi, pa dok je još topla naneti na delove tela zahvaćene celulitom. Ostaviti da deluje sat vremena a potom oprati prvo mlakom, a potom hladnom vodom. 
Ove obloge imaće još bolji efekat ako se kombinuju s uljem za masažu i bršljanovom vodom protiv celulita.

ANTICELULIT ULJE ZA MASAZU

Za skidanje celulita sa butina se kao nezaobilazna metoda pokazala i celulit masaža,ovog puta dajemo vam odličan recept za ulje.

  • Zagrejati do ključanja 2 dl maslinovog ulja, skloniti s ringle i dodati 20 g osušene i usitnjene hrastove kore. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i dodati 20 g usitnjenog suvog ili svežeg brezovog lišća. Dobro izmešati, sipati u staklenu teglu, zatvoriti i ostaviti da odstoji na tamnom mestu dve nedelje. Procediti kroz sterilnu gazu i sipati u čistu bočicus. 

Ovo anticelulit ulje svakodnevno koristiti za masažu ugroženih mesta, koristeći grubu rukavicu. Leći i opustiti se sat vremena kako bi koža upila što više  ulja, a potom se istuširati naizmenično toplom i hladnom vodom. Nakon tuširanja, utrljati u kožu bršljanovu vodicu.

BRSLJAN PROTIV CELULITA

U prethodnih nekoliko recepata za skidanje celulita prirodnim putem ,pominjala se više puta i bršljanova voda,pa vam ovog puta dajemo i taj odličan recept,koji svakako trebate napraviti  pošto je vema jednostavan :

  • U staklenu posudu slaviti 40 g iseckanih svežih listova bršljana i preliti litrom hladne vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Tečnost procediti kroz sterilnu gazu i presuti u staklene bočice.

CAJEVI PROTIV CELULITA

Savetujemo vam da se služite svim mogućim  prirodnim sredstvima u borbi protiv celulita,tako da su i nezaobilazni čajevi za detoksikaciju organizma.
Recept br.1:

  • Napravite  mešavinu od po 20 grama lišća zove i sene , i po 10 grama plodova od anisa i komorača. Supenu kašiku smeše prelijte sa 2 dl proključale vode i kuvajte naredn 3 minute. Ostavite da se ohladi i popijte čaj odjednom.
Recept br.2 :
U pitanju je odličan caj protiv celulita koji se pravi na sledeći način :
  • Uzmite po dva prstohvata biljke mirodije, pirevine i lipe prelijte sa 0,5 litra proključale vode. Kuvajte narednih desetak minuta na  laganoj i tihoj vatri ,pa ostavite da se prohladi. Piti  čaj tokom dana.

CELULIT ISKUSTVA

Nadamo se da će vam neki od ovih recepata svakako pomoći u vašoj borbi protiv nepopularne pomorandžine kore. Naša iskustva su sledeća - ne postoji najbolja krema protiv celulita , već je samo jedno rešenje : ukoliko redovno radite vezbe za skidanje celulita,pazite na ishranu ,sprovodite anticelulit masažu i uz to koristite neke od gore pomenutih prirodnih preparata - uspeh vam neće izostati,samo trebate biti uporne.U ovom tekstu nismo obuhvatili baš sve te pomenute metode za skidanje celulita sa butina više smo se bazirali na recepte, pa vam za dodatne informacije savetujemo da svakako pročitate tekst anticelulit dijeta..


SKIDANJE CELULITA SA BUTINA I STOMAKA


Nema komentara :

Objavi komentar