6/06/2013

prirodna krema protiv bora

prirodna krema protiv bora

Kako nam kozmeticke kompanije svakodnevno lansiraju na trziste neki novi magicni proizvod,priznajemo da nije lako poverovati da se u domacoj radinosti moze napraviti podjednako dobra i kvalitetna prirodna krema protiv bora.
Nega lica frustrira mnoge zaposlene zene i majke,jer im savremen i uzurban nacin zivota ne ostavlja puno vremena za tretmane u kozmetickim salonima.Nije redak slucaj da kad se pred odlazak na posao pogledate u ogledalo te potpuno razocarate mozda i zbog samo jedne bore na licu .


prirodna krema protiv bora

Da ne biste upadale u depresiju ,predstavicemo vam nekoliko krema i maski protiv bora.
krema od jabuka:
u kozmetici jabuka se primenjuje visestruko,prvenstveno zbog bogatsva kalijumom koji pomaze u odrzavanju vlaznosti koze...Ona osvezava i cisti kozu,pomaze cirkulaciju koze i zatvara pore...
Ova prirodna krema protiv bora se pravi na sledeci nacin:

6/04/2013

paradentoza upaljeno zubno meso

paradentoza upaljeno zubno meso


Paradentoza je oboljenje potpornog dela zuba koje pocinje kao upaljeno zubno meso,nakon cega se stvaraju dzepovi izmedju zuba i gingive,preko kojih bakterije prodiru jos dublje i dovode do propadanja zubne kosti.Usled toga zub gubi potporu ,pocinje polako da se klima i rasklimava sve dok na kraju i ne ispadne.
Za nastanak paradentoze mnogobrojni su uzroci a najacece to su:
  • genetska predispozicija
  • nepravilna ishrana
  • losa oralna higijena
  • nepravilan raspored zuba u vilici
  • lose stavljene plombe
paradentoza upaljeno zubno meso

6/03/2013

laneno seme smiruje nervozna creva

laneno seme smiruje nervozna creva


Termin "nervozna creva" obicno koristimo kod nadimanja,bolova i grceva u stomaku,u medicini ovaj poremecaj se naziva"sindrom iritabilnog kolona" a jedan od glavnih uzrocnika je stres.
Transport hrane kroz digestivni trakt odvija se zavaljujuci pravilnim,konstantnim kontrakcijama tankog i debelog creva.Medjutim ukoliko se creva konstantno grce dolazi do stanja koji se zove sindrom iratibilnog kolona.ili kako smo vec napomenuli u narodu poznatiji kao nervozna creva .Sama po sebi ne izazivaju ozbiljnije komplikacije ali ukoliko su tegobe dugotrajne mogu uzrokovati,malaksalost,umor i hronicni bol,sto narusava nasu svakodnevicu i redovne dnevne aktivnosti cini puno tezim.
Zvanicna medicina ne nudi pouzdan lek za nervozna creva ali zbog toga postoji ne mali broj biljaka i prirodnih pripravaka koji mogu da ublaze pomenute simptome i poboljsaju nas svakodnevni zivot.Jedno od njih je i laneno seme,o cemu cemo pisati nesto kasnije.

laneno seme smiruje nervozna creva

Kako uzrok sindroma jos uvek nije potpuno poznat,ono sto ne smemo zanemariti je cinjenica,(koju statistika pokazuje) da oboleli cesto pate od anksioznosti ,depresije te se sindrom iritabilnog kolona svrstava u psihosomatske bolesti.
Emotivne smetnje,stres(problemi u braku i porodici,stres na poslu) su tako glavni preduslov za nervozna creva.
Smenjivanje opstipacije(zatvora) i dijareje je veoma cesta i neprijatna tegoba koja prati obolele.Bol se cesto javlja nakon obroka u stomaku (sa donje leve strane) a nestaje tek nakon izbacivanja stolice.
Nadutost,grcevi,gasovi,krcanje creva,sluz u stolici,opsta klonulost i malaksalost,mucina su veoma neprijatne tegobe koje uopsteno nazivamo nervozna creva.
Korekcija ishrane  je najvazniji faktor sa kojim znatno mozemo olaksati postojuce tegobe.Bitno je da promenimo ukorenjene zivotne navike u ishrani.

6/01/2013

herpes na usni lecenje

herpes na usni lecenje 


Prilican broj  vas - nasih cenjenih citalaca nas je upitalo  putem  FB stranice a i ovde na blogu imamo li nesto za herpes na usnama ? Koliko je čest herpes na usni ? Mozemo li ikako da ga se resimo prirodnim lekovima..Pa krenimo redom:
Verujemo da vam se puno puta desilo da predosetite kako vam izbija herpes na usni,pocinje sa sitnim peckanjem i bolom i blagim crvenilom..Nakon toga izadje na videlo .Bitno je u tom periodu odmah delovati
Kada izbije herpes na usnama on predstavlja i odredjeni estetski problem kojeg obicno maskiramo,prekrivamo...a ukoliko se stavi neka krema za herpes koju nam prepise lekar (poput aciklovira ili cinkove masti) imamo belu fleku koja je takodje ruzna :)..
Herpes labialis se prenosi  direktnim fizickim kontaktom npr.zagrljajem,poljupcem ili upotrebom zajednickog escajga ,cetkice za zube i sl..Tako zarazena osoba obicno na pocetku nema vidljivih simptoma zaraze,ali ne brinite virus herpesa ceka ko zapeta puska da dodje njegovih 5 minuta.. :).

herpes na usni lecenje

Jednom kada se osoba zarazi ,virus je konstanto prisutan u organizmu a groznica na usni izbija cim dodje do pada imuniteta,obicno nakon gripe,prehlade,raznih idrugih infekcija ali i kod preteranog stresa,pojacanog izlaganja suncu,kod zena se moze javiti za vreme menstruacije ili poremecaja hormona.